Piano

Hos oss på Klaviatur Stockholm hittar du ett stort utbud av Yamaha pianon, såväl för nybörjaren som för den professionella pianisten. Här finner du allt från klassiska akustiska pianon till moderna silent pianon eller självspelande piano, TransAcoustic pianon och även digitalpianon. Vad du än väljer garanterar vi en fantastisk upplevelse, absolut högsta kvalitet och gediget hantverk – som känns ända ut i fingertopparna.

B-serien | P-serien | U-serien | YUS-serien | SE-serien | SU-serien


Akustiska pianon

Det som framför allt kännetecknar ett akustiskt piano är det uttrycksfulla djupet i tonerna – ett ljud som inte riktigt kan replikeras i en digital modell även om utvecklingen har kommit långt. Framför allt är det anslagskänslan när tangenterna slås an och resonansen som uppstår när sustainpedalen trycks ner som är det som utmärker ett akustiskt piano. Gemensamt för detta är att det skapas en unik klang, som gör att du kan spela dramatiska och fylliga stycken som särskilt skapar den där akustiska känslan. Kom också ihåg att ett piano är mycket mer än bara ett instrument. Det blir en del av din tillvaro – och om du sköter ditt akustiska piano väl kan det vara med dig hela livet och finnas kvar inom familjen i generationer.

b series 1

silent piano hero new

Silent Piano

Det som framför allt utmärker Silent pianon är valmöjligheten – som inte tummar på upplevelsen. Tvärtom. Till skillnad från ett digitalpiano, där du också kan spela musiken i dina hörlurar, återfår du med Silent-tekniken den helt naturliga klangen – som enbart ett akustiskt piano kan återge.

sjalvspelande

Självspelande piano

Självspelande pianon har blivit allt mer populära – och bara under de 10 senaste åren har utvecklingen varit i det närmaste explosionsartad. Tekniken är nu förfinad till max och idag lockar självspelande pianon allt från hotell till restauranger, konferenscenter, gallerior och inte minst privatpersoner som vill uppleva största möjliga musikglädje och underhållning. Med ett självspelande piano finns inga gränser. Det kan vi, och alla som provat ett självspelande piano, skriva under på!

tc3 lineup

TransAcoustic Piano

TransAcoustic Pianon är en av Yamahas senaste innovationer som garanterat maximerar din kreativa potential – här är gränserna nämligen utsuddade åt alla håll och kanter. Akustiskt och digitalt har aldrig jobbat närmare varandra – och detta utan att det har gjorts avkall på det riktigt klara, akustiska ljudet. Tvärtom, magin är istället förstärkt av ett soundboard med hela pianots kropp som resonanslåda. Resultatet? Revolutionerande, säger vi och användarna av TransAcoustic pianon. Vi har helt enkelt utvecklat ett innovativt sätt att uppleva ditt akustiska piano på.

Se hela sortimentet av Yamaha akustiska pianon här!