Öppettider:
 
Måndag-Fredag 11.00-18.00  Lördag 11-15 Söndag Stängt
Tel. 08-6126060 
 
Produkter
  Filters
  Inställningar
  Sök

  Yamaha Musikskola

  Yamaha musikskola ger en perfekt introduktion till musikens värld, och utvecklar barnens motoriska, emotionella, sociala och intellektuella förmåga. Musikundervisningen är en omfattande, holistisk musikundervisning, med särskild fokus på utveckling av kreativa förmågor, som gör det möjligt för barnet att själv uttrycka sig genom att framträda och komponera. Yamaha musikskola Göteborg erbjuder två nybörjarkurser, Junior Music Course för barn 4-5 år gamla, och Music Adventure för barn 6-8 år gamla. Fortsättningskurser finns.

   Öppet hus med gratis prova-på-lektioner lördag 1/9. Anmälan görs till kerstin@andreassonmusik.se.

  Yamaha Junior Music Course

  Junior Music Course är hjärtat i Yamaha Musikskolas undervisningssystem. Denna kurs börjar man när man är 4 eller 5 år gammal.

  I förskoleåldern genomgår barnet en mycket snabb utveckling av sin lyssnarförmåga/gehör. De kan med en gång memorera och återge ord och ljud som de har hört för första gången. Därför, om de får möta en mångfald av musik genom att lyssna, sjunga och spela vid denna avgörande punkt i livet, kommer de att förvärva en grundläggande känsla och förståelse för musik.

  Med hjälp av lekfullhet, fantasi och social interaktion, får barnen möjlighet att utveckla sitt lyssnande, lära sig att sjunga det de hör, spela det de just sjöng, att göra egna musikstycken och att uttrycka sig musikaliskt genom att använda klaviaturinstrument som undervisningsverktyg. De får därmed också med sig grundläggande musikaliska element - melodi, rytm och harmoni, genom att använda klaviaturinstrument som inlärningsverktyg.

   

  Vem kan delta: Barn i åldrarna 4 - 5 år

  Lektionslängd: 60 minuter i veckan

  Kurslängd: 2 år

  Gruppstorlek: 6 - 10 barn i sällskap med förälder

   

  Anmälan

  För anmälan till provlektion, fyll i anmälningsformuläret nedan eller mejla kerstin@andreassonmusik.se

  Mer info om Yamaha Music School.

  Junior Step Fundamental Course

  Music Adventure vänder sig till barn som startar sin musikundervisning i åldrarna 6 till 8 år.

  Barnen i Music Adventure får möta musikens värld genom att lyssna, sjunga och spela. Det breda utbudet av aktiviteter – lyssna, sjunga och spela på klaviaturinstrument – ger en grundläggande musikförståelse, tränar upp deras lyssnarförmåga/gehör och motiverar barnen till ytterligare studier i musik.

  Läroboken och lektionen innehåller många olika moment, repertoarstycken, ackordspel, sång , solfège, ensemblespel och musikteori, som tillsammans ger barnen alla musikens grunder, på ett roligt och lekfullt sätt. Efter ett år går barnen över till Junior Step Course.

  Vem kan delta: Barn i åldrarna 6 till 8 år

  Lektionslängd: 60 minuter

  Kurslängd: 1 år

  Gruppstorlek: Mellan 6 och 10 barn

   

  Anmälan

  För anmälan till provlektion, fyll i anmälningsformuläret nedan eller mejla kerstin@andreassonmusik.se