Pedalnyheter från Warm Audio!


warm-audio-centavo-gitarrpedal

Centavo

Overdrive/Boost

Centavo är en trogen reproduktion av en av de mest eftertraktade och tidigaste ”boutique” overdrive-pedalerna från 90-talet. Originalet som tillverkades i väldigt få exemplar har använts av flertalet stora namn och oavsett om du är ute efter den mytomspunna rena boosten, den transparenta overdriven eller om du bara vill knuffa på din förstärkare  – har Warm Audio sett till att återskapa denna ikoniska pedal på detaljnivå. Man har även lagt till det klassiska ”MOD-läget” eller ”Jeff Beck Mod” via en switch på baksidan. När den är i ”upp”-läget förstärks de låga frekvenserna vilket ger ett fetare sound.


WarmDrive 1

Warmdrive

Näst ut på tur är Warmdrive – en trogen reproduktion av ytterligare en mytomspunnen drive pedal som fångade soundet av en Dumble Overdrive Special förstärkare, känd för sin mjuka dynamiska overdrive. Warm Audio har inte frångått originalet och Warmdrive utgår från samma komponent design som originalet. Den karaktäristiska Voice kontrollen ger dig extra mångsidighet och låter dig påverka frekvensinnehållet både innan och efter själva överstyrningen (disten).

Klassiska gitarrhjältar och moderna virtuoser som SRV, Eric Clapton, Robben Ford, John Mayer, Santana och Cory Wong är kända för att antingen ha använt original förstärkaren eller pedalen som inspirerades av den. Nu kan du uppleva detta sound på ditt egna pedalbord!