Monty's PAF Humbucker Set, Nickel finish

Montys PAF-set är deras flaggskeppspickup, en autentisk återskapning av PAF:erna som användes i ’58-’60 Les Paul Standards. Utvecklad under många år av noggrann reparation, och studier av original PAF-pickuper, har Monty’s fångat den tonala essensen av Seth Lovers original Patent Applied For humbucker-design. Det är viktigt att notera att inte alla PAF skapades lika. På grund av den något…
Varumärke:Monty's
Artikelnr: C20311
0 out of 5
Beställningsvara

Beskrivning

Montys PAF-set är deras flaggskeppspickup, en autentisk återskapning av PAF:erna som användes i ’58-’60 Les Paul Standards. Utvecklad under många år av noggrann reparation, och studier av original PAF-pickuper, har Monty’s fångat den tonala essensen av Seth Lovers original Patent Applied For humbucker-design.

Det är viktigt att notera att inte alla PAF skapades lika. På grund av den något primitiva karaktären hos de ursprungliga lindningsmaskinerna har original-PAF:er skillnader i motstånd, spolbalans och magnetism. Det betyder att det kan finnas enorma ljudvariationer från en pickup till en annan; det är fullt möjligt att hitta mycket vanliga PAF:er, men en bra PAF är en upplevelse utan dess like.

I våra öron har den perfekta PAF-tonen alltid parat ihop den stora 3D-rikedomen hos en humbucker med en nästan single-coil. Tänk Telecaster på steroider. Detta ger en harmoniskt rik, öppen ton som svarar på din spelstil och är mycket mer mångsidig än du kan förvänta dig av en vintage pickup; våra PAF:er är vackert tydliga när de spelas lätt, men kan mer än väl låta enorma när du tar i.

Vi har haft turen att arbeta på många PAF:s under vår tid, både genom att reparera själva pickuperna och serva Les Pauls sent 50-/tidigt 60-tal (när jag säger att vi har allt varit Matt. Han är hjärnan/reparationen maestro på Monty’s). Alla PAF-pickuper som vi omedelbart har gillat har haft en otroligt liknande kombination av magnetstyrka, utgång och spolbalans. Vi tror ärligt att Monty’s PAF har fulländat denna formel.

Precis som originalen är Monty’s PAF-replikor inte vaxade. Detta säkerställer att de är otroligt känsliga och dynamiska. De två spolarna är lite förskjutna (de har något olika motståndsavläsningar), vilket kraftigt ökar toppresponsen.

Scatterwound med 42-gauge emaljtråd:

Hals- Alnico V, 7,2k
Stall- Alnico II, 7,7k

Ytterligare information

Specifikation

Har du frågor om produkten?